Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам ПДВ

, опубліковано 21 березня 2022 о 11:18

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу платників ПДВ, що в Таблиці 1.1 додатку 1 до податкової декларації з ПДВ, слід відображати відомості про суми ПДВ, включені до складу податкових зобов’язань за звітний (податковий) період по не зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних/розрахунках коригування та первинних (розрахункових) документах, на дату подання податкової декларації з ПДВ.

Дані, відображені в таблиці 1.1. (по не зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних/розрахунках коригування) будуть сприяти в подальшому реєстрації в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування за рахунок показника ∑Перевищ («другого реєстраційного ліміту», обрахованого відповідно до пункту 2001.9 статті 2001 Податкового кодексу).

Суми податкового кредиту з ПДВ сформовані на підставі даних первинних (розрахункових) документів, отриманих від постачальників товарів/послуг, повинні відображатися платниками ПДВ у таблиці 2.1. відомості про операції з придбання з податком на додану вартість, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставками 7% і 14%, додатку 1 до податкової декларації з ПДВ. Крім того покупець, за наявності можливості, подає заяву про допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної та/або порушення продавцем граничних термінів реєстрації в ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування додатку 7 до податкової декларації з ПДВ. Увага! Подання такої заяви не несе наслідків притягнення до відповідальності в даний період.

Слід пам’ятати, що при поданні податкової звітності з ПДВ, в якій відображаються податкові зобов’язання, сформовані на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, та по не зареєстрованим в ЄРПН податкових накладних та розрахунках коригування у платника податку буде формуватись в СЕА ПДВ показник ∑Перевищ та, відповідно, зменшуватись реєстраційний ліміт в СЕА ПДВ.

Протягом шести місяців після завершення дії воєнного стану платники зобов’язані забезпечити реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану.

З врахуванням положень пункту 200 1.9. ст. 200 1 ПКУ платники податку матимуть можливість реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (навіть при від’ємному значенні реєстраційного ліміту визначеного відповідно до пункту 200 1.3 статті 2001 ПКУ).