Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів під контролем

опубліковано 02 вересня 2022 о 10:23

Управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує про постійне проведення у області контрольно-перевірочних заходів щодо протидії незаконному обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів суб’єктами господарювання.

За результатами таких заходів встановлені непоодинокі випадки фактів реалізації суб'єктами господарювання алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідної ліцензії, а також факти зберігання, продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка.

Так, у ході проведення контрольно-перевірочних заходів податківці спільно з представниками нацполіції Вінниччини виявили суб'єкта господарювання у м. Вінниця, який здійснював торгівлю алкогольними напоями без наявності ліцензії. Окрім того, було встановлено реалізацію зазначених алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка при відсутності реєстратора розрахункових операцій. А продавець сумнівного алкоголю ще й не перебував у трудових відносин із суб’єктом господарювання. За результатами перевірки алкогольну продукцію вилучено співробітниками ГУНП у Вінницькій області та складено протокол за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Разом із тим, до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції на орієнтовну суму 38 тис. грн.

Загалом, як інформують у підрозділі контролю за підакцизними товарами, з початку року було вилучено алкогольних напоїв та тютюнових виробів на суму, що перевищила 131,1 тис. грн.