Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості заповнення податкової декларації акцизного податку з врахуванням кодів територіальних громад та ДПІ

, опубліковано 18 листопада 2022 о 09:55

Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Вінницькій області повідомляє, що форма податкової декларації акцизного податку (далі - Декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 року № 14 (в редакції наказу Міністерства фінансів України 26.09.2016 року № 841) із змінами та доповненнями.

У рядках Д 1.1 - Д 1.n розділу Д декларації у другій графі зазначається код території згідно з третім або додатковим (за наявності) рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 року № 290 “Про затвердження Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад” (у редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 12.01.2021 року № 3) із змінами та доповненнями.

Невід'ємною частиною декларації акцизного податку є відповідні додатки. Зокрема, розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів здійснюється у додатку 6 до Декларації.

У додатку 6 заповнюються всі рядки усіх розділів з урахуванням приміток. Згідно до примітки 1 в додатку 6 зазначається код території згідно з третім або додатковим (за наявності) рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 року N 290 (у редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 12.01.2021 року № 3) із змінами та доповненнями.

Враховуючи викладене, необхідно в рядку “Код території” додатку 6 та розділі Д декларації акцизного податку зазначати код територіальної громади в якій знаходиться господарська одиниця з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, а також декларацію подавати до ДПІ за місцем здійснення діяльності. Коди територіальних громад та ДПІ наведені в додатку до листа.    

Для отримання консультації або практичної допомоги щодо заповнення та подання декларації акцизного податку, звертайтеся до Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області за адресою: м. Вінниця,   вул. Костянтина Василенка, 21 та за телефонами: (0432) 55-67-16, (068) 446-42-41.

Додаток: Коди територіальних громад та ДПІ