Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нова форма податкового повідомлення-рішення з 29 листопада

опубліковано 06 грудня 2022 о 14:29

Мінфін наказом від 25.08.2022 р. № 258 затвердив декілька змін до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків.

Мінфін затвердив зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень рішень платникам податків.

Порядок доповнено новим додатком 31 "Податкове повідомлення-рішення за формою МПЗФ".

Зокрема, уточнено, що ППР складається для платників податків – фізичних осіб, якщо відповідно до законодавства контролюючий орган самостійно визначає податкове зобов’язання з позитивного значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів для фізичних осіб – власників, орендарів, користувачів на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства (додаток 31).

Надсилається (вручається) воно платнику податків у терміни, встановлені ПКУ для визначення загального мінімального податкового зобов’язання фізичним особам - власникам, орендарям, користувачам на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Нова форма ППР діє з 29 листопада 2022 року.