Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діяльність без реєстрації призводить до штрафних санкцій 

опубліковано 05 жовтня 2023 о 15:03

За результатами заходів працівниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Вінницькій області встановлено особу, яка здійснювала господарську діяльність без реєстрації як фізичної - особи підприємця. 

Так, в ході проведення фактичної перевірки одного з магазинів м. Вінниці, в якому здійснюється продаж мобільних телефонів та супутніх до них товарів, працівниками підрозділу фактичних перевірок спільно з працівниками Національної поліції України виявлено факт незаконної підприємницької діяльності особою, яка здійснювала реалізацію складної побутової техніки. За результатами вжитих заходів стосовно особи за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП, яка передбачає накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. 

Головне управління ДПС у Вінницькій області вкотре наголошує, що здійснення господарської діяльності без державної реєстрації тягне за собою адміністративну відповідальність.