Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 9 місяців до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло 11,9 млрд грн податкових платежів 

опубліковано 05 жовтня 2023 о 15:34

Упродовж січня-вересня 2023 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло 11,9 млрд грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, територіальні громади отримали у своє розпорядження  на 2,0 млрд грн податкових надходжень більше. Про це під час робочої наради повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. 

Посадовець зауважила, що за головними бюджетоформуючими платежами, порівняно з аналогічним періодом 2022 року, майже на 1,4 млрд грн збільшились надходження з податку на доходи фізичних осіб, на більш ніж 174,8 млн грн – плата за землю та на 181,4 млн грн - платежі єдиного податку.

Разом із тим, за словами Оксани Домерат, позитивна динаміка простежується і за іншими податками та зборами, серед яких, зокрема, податок на прибуток (+40,6 млн грн), акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (+ 51,2 млн грн), податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, (+ 70,2 млн грн), рентна плата за спеціальне водокористування  (+ 3,7 млн грн).

Утім, незважаючи на такі результати податкова служба області у тісній взаємодії з платники податків регіону, з місцевими самоврядцями та іншими контролюючими органами, продовжують шукати резерви та працювати над розширенням бази оподаткування.