Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2024 році громадяни звітуватимуть про доходи за новою формою податкової декларації

опубліковано 04 січня 2024 о 08:30

Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що з 01 січня 2024 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, Наказ "Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи" від 28.08.2023 N 467.

Відповідно до пп. 1 п. 1, пп. 3 п. 3 розд. I Закону від 15.08.2022 N 2520-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України", п. 4 розд. I Закону від 20.09.2022 N 2600-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому", п. 39 розд. I Закону від 12.01.2023 N 2888-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг", Закону від 30.06.2023 N 3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" Мінфін наказом від 28.08.2023 N 467 затвердив зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи. 

Зокрема, викладено у новій редакції:

додаток КІК "Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії" (нова назва додатка - "Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та/або військового збору, визначених із частини прибутку контрольованої іноземної компанії");

додаток Ф3 "Розрахунок суми податку, на яку зменшуються податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку з використанням права на податкову знижку";

додаток Ф4 "Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна" (нова назва додатка - "Розрахунок подільного об'єкта незавершеного будівництва та від відступлення прав за договором купівлі-продажу неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, щодо якого сплачено частково ціну та зареєстровано обтяження речових прав на користь покупця та/або від продажу (обміну) об'єктів рухомого майна"). 

Також затверджено зміни до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 18 жовтня 2023 р. за N 1817/40873 та набирає чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування.