Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перевізники в полі зору податківців

опубліковано 25 січня 2024 о 15:07

Починаючи з 01.01.2022 припинено дію пільги щодо незастосування платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО. На сьогодні суб'єкти господарювання зобов'язані проводити розрахунки через РРО та/або ПРРО та надавати споживачам  розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Разом з тим, тільки протягом січня поточного року, працівниками Головного управління ДПС у Вінницькій області за результатами 23 перевірок суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів в режимі “ТАКСІ” виявлено 15 осіб, які здійснювали господарську діяльність без реєстрації як фізичної - особи підприємця. За результатами вжитих заходів стосовно осіб за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП, яка передбачає накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. П’ять платників податку здійснювали діяльність без застосування реєстраторів розрахункових операцій  або програмних РРО, як результат споживачам  розрахункові документи встановленої форми та змісту не видавалась.

Головне управління ДПС у Вінницькій області вкотре закликає суб’єктів господарювання, дотримуватись Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», адже норми обов’язкового використання РРО/ПРРО сприяють збільшенню надходжень до Державного бюджету України, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу.