Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правильно сформувати базу оподаткування, відпрацювати резерви – головне завдання сьогодення розвитку громад

, опубліковано 16 червня 2021 о 11:42

За ініціативи податкової служби у Городківській сільській раді було організовано проведення засідання «круглого столу». Тут спілкувалися уповноважена особа ГУ ДПС у Вінницькій області Людмила Сузанська, голова сільської ради Олена Резнік, спеціалісти сільської ради Оксана Трач і Галина Колівошко. На засіданні йшлося про ефективну співпрацю органів місцевого самоврядування з органами ДПС, спрямовану на формування бази оподаткування, відпрацювання всіх наявних резервів та забезпечення додаткових надходжень до місцевого бюджету громади.

В ході спілкування обговорювалися питання прийняття економічно-обґрунтованих ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю; радилися щодо заходів з погашення податкового боргу та недопущення приросту новоствореного боргу; шукали шляхи зростання надходжень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевих бюджетів.

Серед іншого з боку податківців акцентувалася увага на проведені інвентаризації земельних ділянок; забезпечені надходження ПДФО, у т.ч. за рахунок проведення роботи щодо оподаткування доходів, отриманих від надання земельних часток (паїв) в оренду; залучені до оподаткування фізичних осіб, які обробляють землю одноосібно, шляхом подання декларацій, нарахуванні та сплаті податків; забезпеченні надсилання/вручення платникам податків податкових повідомлень-рішень з майнових податків; організації виконання вимог постанови КМУ від 28.12.2020 року №1330 про надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо прийнятих ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів за затвердженими формами, на 2022 рік.

У свою чергу голова Городківської сільської ради Олена Резнік наголосила на готовності працівників сільради до якісної та ефективної співпраці з податковою службою для забезпечення наповнення бюджету.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»