Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хмільницькі посадовці та місцеві платники податків вирішували проблеми заборгованості із зарплат та говорили про одноразове декларування

, опубліковано 24 вересня 2021 о 10:59

Днями в конфенцзалі Хмільницької міської ради відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У роботі комісії взяв участь начальник Хільницького відділу ГУ ДПС у Вінницькій області Ігор Катрін.

На розгляд вносилися питання: стану заборгованості з податків та податкових платежів. Йшлося також про роботу міської робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

На засідання комісії були запрошені юридичні та фізичні особи- підприємці, зокрема, ПрАТ "Хмільниксільмаш", ПП "Зевс", ЦКВС "Хмільник", ТОВ "Надбужанське", ФОП Макеєв та ФОП Шкатюк, з якими проводилась аналітично-роз’яснювальна робота. 

Члени комісії підсумовують, що погашення заборгованості перед бюджетом із заробітної плати та недопущення подальшого зростання такої заборгованості залишається серед пріоритетів територіальної громади. Адже податок на доходи фізичних осіб є основним бюджетоформуючим платежем доходів місцевих бюджетів.

Користуючись нагодою Ігор Катрін нагадав присутнім про те, що в Україні розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами активів. Відтак ознайомив із алгоритмом дій при добровільному декларуванні фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані  (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування  (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021року.

Підсумовуючи тему, посадовець звернув увагу присутніх на те, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.