Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративне реформування впливає на порядок сплати податків

, опубліковано 15 березня 2021 о 16:05

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що відповідно  до  наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 14 зі змінами та доповненнями, особи, визначені ст. 212 Податкового кодексу України як платники акцизного податку складають та подають декларацію акцизного податку.  Звертаємо увагу, що Додаток 6 «Розрахунок сум акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» заповнюється платником окремо для кожної адміністративно-територіальної одиниці, у межах якої знаходиться місце здійснення реалізації підакцизних товарів з обов’язковим зазначенням відповідного коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ. Враховуючи деякі аспекти адміністративної реформи, яку проходять місцеві громади, можливі три варіанти подання Декларації та Додатку 6.

1.Суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що має один або декілька пунктів продажу на території одного або декількох населених пунктів, що входять до складу об’єднаної територіальної громади і обслуговуються в одному контролюючому органі, подає Декларацію та заповнює лише один Додаток 6.

2. Суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що мають декілька пунктів продажу на території декількох населених пунктів, що входять до складу ОТГ ( але при цьому мають різні коди КОАТУУ) і обслуговуються в різних контролюючих органах - складає та подає Декларацію до кожного контролюючого органу та заповнює Додаток 6 до Декларації окремо за кожним КОАТУУ.

3. Суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що має декілька пунктів продажу на території декількох населених пунктів, що входять до складу ОТГ (різні коди КОАТУУ) але обслуговуються в одному контролюючому органі - складає та подає одну Декларацію з кількістю Додатків 6, що відповідають кількості кодів КОАТУУ.

Звертаємо увагу, що у разі об’єднання в поточному році сільських, селищних, міських рад в ОТГ, сплата акцизного податку суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який має пункти продажу на території одного або декількох населених пунктів, що входять до складу ОТГ, здійснюється на рахунки, відкриті Казначейством сільським, селищним, міським радам, а з нового бюджетного року – на рахунок, відкритий Казначейством ОТГ.

УВАГА! Реквізити для сплати акцизного податку розміщено в розділі «Бюджетні рахунки»  на сторінці ГУ ДПС у Вінницькій області офіційного вебпорталу України.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»